dimarts, 9 de març del 2021

El Sala i Badrinas es vesteix de color lila - 8M: dia internacional de la dona

Ahir, dia 8 de Març, es va commemorar el dia internacional de la dona en homenatge a les dones que van morir en aquella fàbrica cremada a New York l'any 1857 per defensar els drets de les dones i lluitar per la IGUALTAT.  Els nois i les noies de 1r d’ESO del Sala i Badrinas també ho vam commemorar/celebrar.

Vam començar el dia veient un vídeo i llegint una notícia sobre l’origen del 8M. La noticia explicava com unes dones d’una fàbrica es van manifestar per les condicions laborals, retallar les hores de treball i acabar amb la feina infantil i uns anys després, més de 100 dones van morir dins la fàbrica per un incendi.

Més tard, la comissió de biblioteca ens va repartir uns punts de llibre fets per ells sobre el 8M i la igualtat de gènere. A part, la comissió d’igualtat ens va entregar unes xapes del 8M fetes per ells/es mateixos/es.

A la tarda, a l’hora de Ciències Naturals i Castellà, tot l'alumnat vam mirar una pel.lícula titulada Figures ocultes sobre tres dones negres matemàtiques de la NASA. 

Per últim, a Visual i Plàstica, uns dies abans vam treballar uns contes del llibre Contes de bona nit per a nenes rebels i vam dibuixar a unes quantes dones històriques/importants.

Totes aquestes activitats van servir per a reflexionar sobre les injustícies que encara existeixen al voltant de la dona.

Equip de redacció de l'optativa de revista de 1r d'ESO
Emma, Mariona, Pau, Safouan, Arnau, Inés, Edu, Aina Z., Irene, Xavi, Nayara, Alexey, Pol, Natàlia, Adabella, Aina A., Joel Y., Juan Diego, Mohamed, Adam, Frenddy, Paula, Arellys






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada