El primer projecte verd d’aquest curs per l'alumnat de 2n d’ESO ha estat “De la terra al plat”. Un projecte en què es tractava d'observar d’on prové el menjar que mengem, quines transformacions pateix i també explicar alguna recepta de manera científica després d'haver-la cuinat. Entre tots i totes hem hagut d’acabar formant una empresa de càtering amb un menú variat, saludable, artesanal i amb poca petjada ecològica. Les primeres setmanes vam començar fent algun experiment per descobrir i observar els estats de la matèria, les mescles possibles que hi havia… I després, el dia 15 de novembre, van venir uns experts, que tenen una empresa de Catering (@obradorcatering) a ajudar-nos i donar-nos alguns consells i també ens van dir què podíem millorar en les receptes que teníem pensades fer al principi de tot.
A part d'acabar cuinant les receptes també vam haver de fer una site explicant el següent: les transformacions, les mescles, els ingrediens i els materials necessaris i els passos de la recepta. Aquí teniu l’enllaç que podeu visitar quan vulgueu.
Després de tot el que ens van ensenyar els experts, ens vam posat mans a l’obra. Cada grup ha fet la seva recepta escollida durant 2 hores. Vam tardar bastant temps per fer receptes fàcils que algunes no han sortit ni bé. Els diferents plats són: Croquetes de formatge, wraps, batut de fruites, pastís de xocolata, tacos, pancakes, una amanida de pasta, espaguetis a la carbonara, crepes, pizza, sopa…
Per fer aquestes receptes tan fàcils vam tardar 2 hores i la majoria de les receptes van sortir malament. El batut de fruites no tenia sabor, el que tenia eren trossos de pell de raïm que se't queden enganxats a les dents. El ‘pastís’ de xocolata anava a ser com una mena de mus però els hi va quedar líquid i fred, com un colacao que porta dos dies a la nevera, les croquetes estaven bastant aconseguides, però la farina no s’havia cuinat i si te'n menjaves unes quantes t'aixecaves amb mal de panxa. Els wraps estaven molt bons però bastant freds i els pancakes no s’han fet bé ja que tenien molt gust a massa sense cuinar. L’amanida de pasta estava bona però molt calenta pels macarrons. Els macarrons s’havien aixafat uns amb altres.
Tot i això, ens ho vam passat molt bé cuinant i ens ha agradat bastant el projecte. Els experts ens han donat molts bons consells (que no hem tingut molt en compte, la veritat) i vam acabar molt contents.
Redactores: Georgina i Noor, alumnes de la comissió de comunicació
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada